Pripravovaná obnova Sídliska II. A si vyžiada približne 121.800 eur

13.06.2011 Humenné

Humenné 13. júna (TASR) - Humenská samospráva sa chystá odovzdať o niekoľko dní realizátorovi stavebných prác plochu verejného priestranstva na Sídlisku II. A za účelom jeho rekonštrukcie. Investíciu v hodnote približne 121.800 eur, ktorá rieši rekonštrukciu spevnených plôch, inštaláciu prvkov drobnej architektúry či výstavbu nových parkovacích miest zafinancuje radnica z vlastných prostriedkov.
Na sídlisku II. A majú obyvatelia v blízkosti centrálneho námestia dlhodobo problém s parkovaním áut a niektoré miestne garáže či chodníky sú vplyvom nepriaznivého počasia často zaplavované vodou. Stavebník najprv pristúpi na vytypovaných miestach k odstráneniu pôvodného povrchu spevnených plôch, ktorý je v súčasnosti v dezolátnom stave.
Nový povrch spevnených plôch, ktorý napoja na existujúce trasy sídliska, nebude za účelom znižovania nákladov za odvod splaškových vôd asfaltový, ale zo zámkovej dlažby, vysvetlila primátorka mesta Jana Vaľová. \"Splaškové vody nás ročne stoja 189.995 eur,\" poznamenala.
Na sídlisku pribudnú okrem nových povrchov spevnených plôch a parkovísk aj odkladacie zariadenia pre bicykle, nové lavičky a trávnaté plochy. \"Stavenisko odovzdáme teraz v júni a rátame, že v septembri maximálne októbri by malo byť Sídlisko II. A dokončené,\" uzavrela Vaľová.
 

Vyberte región